![]() |
![]() |
|
|||||||
| Play Station 3 Play Station 3 hakkında güncel haberler,çıkması beklenen oyunlar.. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Reputation Display :
![]()
My Mood:
|
Play Station 3 Yellow Dog Linux İşletim Sistemi: -------------------------------------------------------------- PlayStation'un kendine ait bir işletim sistemi var.Fakat birçok + özelliği olduğunu bildikleri için PS3 sahipleri makinelerine yellowdog kuruyorlar. Yellow Dog Kurmak için Nedenler.. 1-Bu sayede Lcd TV'de neredeyse bir bilgisayar gibi kullanabileceksiniz PS3 ünüzü,yellowdoga kurulan birçok programdan yararlanabileceksiniz. 2-Tam olarak olmasada Türkçe kullanım olanığı.. 3-En çok merak edilen msn programı tabiiki, msn hesaplarınızı açabileceğiniz Gaim isimli bir programı Yellowdogda kullanabiliyorsunuz. Yellow Dog kurmanın zorlukları.. 1-Ps3 harddiskiniz içindeki tüm veriler(demolar,diğer tüm kaydedilmiş medyalar) kurulum sırasında harddiskinize format atmanız gerekeceğinden silinecek. 2-Program kurulumları bilgisayar kullanır gibi basit değil.Çift tıklama ile program kuramıyorsunuz.Program kurmak için çeşitli komutlar yazmanız gerekiyor 3-Programlar yavaş çalışıyor.Örneğin bir programı açması 10 saniyeyi bulabiliyor. 4-YellowDog işletim sistemini kurmak 2 saati alabiliyor.Fakat yükledikten sonra 3.5 Gbyte büyüklüğündeki dosyaları görünce pişman olmuyacaksınız. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Reputation Display :
![]()
My Mood:
|
![]() Kullanım için Gerekli Malzemeler ----------------------------------------------------- 1-Klavye,Mouse 2-Yellow Dog İşletim Sistemi Kurulum Paketi 3-PlayStation için boot Dosyaları 4-Dvd Yazıcı Kurulum -------------------------------------------------------- 1-Aşağıdaki linklerden birinden öncelikle 3.3 gbyte boyutundaki yellow dog isosunu indiriyoruz. * [Sadece Kayitli Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak için Tiklayin...] linki. * Ftp linki. Dosyayı indirdikten sonra da boş bir Dvd ye yazdırıyoruz. 2-Öncelikle ps3 hard diskinizi formatlanız gerekiyor.Bunun sonucunda tüm veriler kaybolacağından kaybolmasını istemediğiniz gamesave yada diğer medyaları usb flash disk yada memory yolu ile yedekleyiniz! Format işlemi için aşağıdaki işlemleri sırasıyla yapınız Setttings >> System Settings >> Format Utility >> Format Hard Disk >> Yes >> Yes Karşımıza gelecek pencereden Customu seçiyoruz ve daha sonra karşımıza gelen diğer pencereden de "10 Gb for Ps3 System" seçip devam ediyoruz.Bu işlemden sonra yaklaşık 1 saat sürecek formatlama işlemi başlayacak.Format işlemi bittiğinde X tuşuna basın PS3 yeniden başlayacak. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Reputation Display :
![]()
My Mood:
|
3-Usb Belleği bilgisayarımıza bağlayıp, ana dizinde ps3 adlı bir klasör oluşturun.Bu klasörün içine de otheros isimli bir klasör oluşturalım.
4-Aşağıdaki linkten otheros.self dosyasını indirip otheros klasörüne atıyoruz. [Sadece Kayitli Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak için Tiklayin...] 5-Aşağıdaki linkten de otheros.bld dosyasının indirip yine otheros klasörüne atıyoruz. [Sadece Kayitli Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak için Tiklayin...] 6-Artık kurulum için herşey tamam.Cihazınıza klavye ve fareyi bağlayıp açın.Usb belleğimizi PS3 ümüze takıyoruz ve menüden Settings >> System Settings >> Install Other OS seçeneğini seçiyoruz."otheros.slf" dosyası bulundu mesajı cıkacak X tuşuna basıp devam ediyoruz.Bu işlemden sonra tek tek ekranda çıkan diğer dosyaları da yüklüyoruz. 7-Yükleme tamamlandıktan sonra; Settings >> System Settings >> Default System >> Other OS seçeneğini seçiyoruz. 8-PS3 konsolumuzu kapattıktan sonra PS3 ümüze hazırladığımız Yellow Dog Linux Dvd sini yerleştiriyoruz ve sistemi açıyoruz. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Reputation Display :
![]()
My Mood:
|
9- Yaklaşık 10 sn. sonra otomatik olarak install ekranı geliyor.
Installer yardımı ile yüklemeyi yapıyoruz.Klavye ve dil ayarlarını yapıyoruz. 10-Karşımıza çıktığında "Remove All Linux Partitions" seçeneğini işaretleyin. 11-Daha sonra sizden şifre belirlemenizi istiyecek.Şifreyi biryere not edin, çünkü Linux' a kurulum yapabilmek için bu şifreye ihtiyaç duyacaksınız 12-Yükleme sona erdiğinde "Reboot" a basarak sistemi yeniden başlatıyoruz. 13-Kurulum Tamamlandı.Artık Ps3 ünüzü her başlattığınızda Yellow Dog işletim sistemi ile açılacak. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Reputation Display :
![]()
My Mood:
|
secimine baglı :d
[Sadece Kayitli Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak için Tiklayin...] [Sadece Kayitli Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak için Tiklayin...] [Sadece Kayitli Üyeler Linkleri Görebilir. Üye Olmak için Tiklayin...] |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Reputation Display :
![]() |
arkadaslar ben ps3 aldim yanliz linuks pogrami bana lazim fazla teknik bilgim yok dvd halinde nasil bulurum yada yollayan olurmu lutfen cevap bekliyorum cevabinizi bekliyorum
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Reputation Display :
![]() |
arkadaslar ben suan yurt disinda ps3 aldim 6 ay burda calisacam yanliz ps3 linuks porogrami duydum skp ps3 calismiyor formu okudum ama teknik bilgim yok bana linuk dvd halinde yolaya bilen biri varmi 2 hafta sonra arkadasim gelecek ist kartalda oturuyor ilgilenen varsa tesekkur ederim
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | Konuyu değerlendir |
|
|